Warsztaty kiszenia warzyw
Na warsztatach będziemy kisić warzywa. Kiszenie to pozornie prosty proces, a jednak wielu osobom nie wychodzi, a po internecie krąży sporo mitów. Przedstawimy zasady, które muszą być spełnione, żeby kiszonki nie pleśniały, a świetnie smakowały i co więcej, żeby fermentacja przebiegła pomyślnie i wytworzyła zdrowe bakterie kwasu mlekowego. Będzie dobra zabawa!
Warsztaty poprowadzą Andrzej Jurga i Łukasz Wilczyński z Kiszonych Specjałów.
Andrzej – autor receptur Kiszonych Specjałów, przez 30 lat właściciel hurtowni owoców i warzyw, a przy tym produkcji kiszonek. O owocach, warzywach i kiszeniu wie wszystko.
Łukasz – główny technolog Kiszonych Specjałów, fan zdrowej, naturalnej żywności. W wolnych chwilach zamyka się w kuchni i zaczyna czarować nowe potrawy.
Łukasz – główny technolog Kiszonych Specjałów, fan zdrowej, naturalnej żywności. W wolnych chwilach zamyka się w kuchni i zaczyna czarować nowe potrawy.
WSTĘP BEZPŁATNY
OBOWIĄZUJE OGRANICZONA LICZBA MIEJSC
ZAPISY: (71) 351-12-71